Dekarbonizace motoru vodíkem AKCE 3800,-kč

Naše firma k dekarbonizaci používá moderní stroj Green motor, který vyrábí a dávkuje vodík. Vodík se používá k obohacení palivové směsi která lépe hoří, dosahuje vyšších teplot, čímž v motoru vypaluje usazený karbon. Tato metoda se nazývá dekarbonizace pyrolýzou.

 

Při čištění se do motoru vstřikuje vodík, který je silně exotermní a při sloučení s kyslíkem a palivem vzniká vysoká teplota . Při této vysoké teplotě usazeniny karbonu začnou hořet a spaliny se dostanou z motoru výfukovým potrubím.

Tato metoda je automatická, bez ručního zásahu mechanika a také bez přidání jakékoliv chemikálie do útrobí motoru. Ostatně podobný princip se používá při vypalování filtru pevných částic, kde se tak bohužel děje jen jako u jediné součásti vozu.

Při dekarbonizaci strojem Green motor se však nevyčistí jen vnitřek motoru – spalovací komora, vstřikovače, ventily, kroužky, zapalovací svíčky, ale všechny další součásti lambda sonda, turbo, katalyzátor ale také DPF/FAP filtr.

Příkladem je Volvo XC90 motor D5 136Kw najezd cca 500tkm aplikované 2 kůry. Auto mělo před výměnou spotřebu oleje 1l/300km. Po provedení dekarbonizace znatelně snižené znečištění sání, dle emisní stanice snižené emise kouřivosti, spotřeba oleje snížena na 0,5l na 2000km, dle možnotí zákazníka budou provedeny další dekarbonizace.